29 augusti 2015
13:00

Skinnskatteberg SK

Referat: Fagersta Södra IK - Skinnskatteberg SK

Södra tog en jätteviktig 3-poängare på hemmaplan när man slog Skinnsberg i derbyt på Onsjövallen med 3-1.
Det var SSK som skapade den första målchansen redan i den 1a minuten då måltjuven Mikael Ernebrink får ett fint läge framför mål men Daniel Hedlund i Södramålet gör en fin räddning på avslutet. Det är tufft och tätt ute på plan där det skapas få chanser den första halvltimmen. Men efter 30 min så gör Emil Johansson ledningsmålet för SSK då han får ett friläge och inte gör nåt misstag. Efter ledningsmålet börjar Södra att få ordning på spelet och gör oxå 1-1 i den 37:e minuten genom Emil Zoltek som nickar in bollen efter Artur Poghosyans inlägg. Södra fortsätter att trumma på och gör 2-1 också genom Johan Adamsson i den 43:e minuten på en magnifik passning utav Sebastian Jansson. Södra är nära att uttöka sin ledning när Wille Klasen får ett fint läge men målvakten avärjer Willes skott. Södraledning i halvtid med 2-1 .

I den 47:e minuten så gör Johan Adamsson 3-1 efter ett riktigt mönsteranfall där Zoltek frispelar Johan som dundrar dit den med en yttersida som målvakten inte kan hålla. Södrakillarna bevakar sin 3-1 ledning och och SSK försöker att flytta fram sina positioner men dem skapar inte en enda riktig målchans i andra halvlek istället så har hemmalaget ett flertal fina chanser att uttöka sin ledning. Matchen slutar med en 3-1 seger för Södra.

Det här var en riktig lagseger där hela laget ska ha beröm men där 3-backslinjen med Jocke Larsson ,Pawel Gentek ( hans bästa match i A-laget) och en helt fantastisk Martin Metsomäki ska ha lite extra beröm. På mitten så var Johannes Körkkö och matchens lirare Sebastian Jansson hetast. Och framåt så var Johan Adamsson glödhet med sina 2 mål.